Met name jonge, ziekelijke of oudere dieren zijn kwetsbaar. Soorten wormen, haarworm (Trichostrongylus axei spoelworm (Parascaris equorum bloedworm klein (kleine strongylide / cysthostominae). Bloedworm groot (Strongylus spp lintworm (Anoplocephala spp draadworm (Oxyuris veulenworm (Strongyloides westeri longworm (Dictyocaulus arnfieldi). horzellarven (Gasterophilus spp.) (Dit zijn geen wormen resistentie. Maagdarmwormen kunnen de gezondheid van een paard flink schaden. Vrijwel iedere paardenhouder weet dat en geeft zijn paard uit voorzorg regelmatig een wormspuit. Nieuwe inzichten hebben aangetoond dat dat wellicht geen goede aanpak.

soorten wormen dof. Soms is sprake van een opgezette buik, diarree of koliek. In ernstige gevallen kunnen kleine strongyliden zelfs dodelijk zijn.

Bij veulens is de spoelworm, zeer ziekmakend. Vooral voor jaarlingen, twee- en driejarigen zijn de bloedwormen ziekmakend. Ze kunnen wintercyathostominose veroorzaken. Deze kunnen, doordat er zich een kelp onvolledige weerstand ontwikkelt, ook volwassen dieren nog ziek maken. Soms zijn de lintwormen bij het paard kenmerken ziekteverwekkend. De veulenworm is alleen ziekmakend als die in grote aantallen het veulen infecteert. Dat kan bijvoorbeeld in een zwaar besmette stal of bij slechte hygiëne in een potstal. In het verleden was. Strongylus vulgaris een van de ziekmakendste wormen van zowel veulens als oudere paarden in Nederland. Strongylus vulgaris vinden we nu bijna niet meer in Nederlandse paarden. Dat komt waarschijnlijk doordat ieder paardenbedrijf wel én keer per jaar met ivermectine of moxidectine behandelt.

soorten wormen

Zwarte wormen in het toilet


Parasieten zijn een vorm van leven die zich in stand houdt en vermenigvuldigd ten koste van een andere levenssoort (hun gastheer in dit geval de paarden. We onderscheiden 2 soorten parasieten. Ectoparasieten zoals vlooien leven op de gastheer. Endoparasieten zoals wormen leven in de gastheer. Wormen zitten bij paarden vooral in het spijsverteringsstelsel. Paarden die besmet zijn met fitting wormen scheiden met de mest wormeitjes uit, die na een tijdje als larven weer door een ander paard worden opgenomen bij het grazen. Kijk verder: Schema parasieten in het paard, wormen en wormeieren, welke wormen zijn ziekmakend?

Wormen (dieren) - wikipedia


Na een klik op deze pop-up installeert zich een virusscanner (nep-antivirus) die meteen 'voor u aan de slag gaat' om het probleem op te lossen. Echter, tegelijkertijd worden én of meer virussen, trojans, spyware en/of advertenties mee geïnstalleerd. Een ander voorbeeld van rogue software is dat u via een pop-up gewezen wordt op (niet-bestaande) gevaren op uw computer en u vervolgens moet betalen om daar zogenaamd vanaf te komen. Zie de rogue-softwarelijst van Malwarebytes. Tip: lees meer over nepantivirus. Check en beveilig altijd uw computer. Lees het computerbeveiliging stappenplan voor nuttige tips en software waarmee u malware op uw computer kunt voorkomen, opsporen en verwijderen! 5 gulden regels voor een schone pc Een van de grootste gevaren voor uw data is een niet goed beveiligde. Houdt u minimaal aan de 5 gulden regels: 1 Gebruik uw gezonde verstand.

soorten wormen

Een kwaadwillende zal binnen uw duizenden toetsaanslagen dus bijvoorbeeld op zoek gaan naar het moment waarop u via uw toetsenbord de website van uw bank oproept. De toetsaanslagen die u kort daarna maakt zijn wellicht uw gebruikersnaam en uw wachtwoord. Drive-by download loopt u op als u surft op besmette websites. Zonder dat u het in de gaten heeft, wordt bij het laden van een webpagina meteen guhl wat malware geladen. Dit hangt mede af van de instellingen van uw browser.

Houdt uw browser ook om die reden altijd up-to-date! Browser hijack is een kwaadaardig stukje software dat de instellingen van uw internetbrowser veranderd. Meestal verandert hierbij ook de startpagina van uw browser die u vervolgens niet zelf terug kunt wijzigen. Rogue software/fake antivirus (ook wel kortweg "rogueware" of "fakeware" genoemd) is software die zichzelf via malware of kwaadaardige tools installeert. Voorbeelden zijn advertentie pop-ups die melden dat u een virus op uw computer heeft of een ander beveiligingsprobleem.

Wormen - worminfecties bij de mens


Lees meer over trojaanse paarden. Spyware is elke vorm van software die zonder toestemming gegevens op uw computer verzameld en deze via internet verzendt. Lees meer over spyware. Scan uw pc online op spyware! Rootkits zijn softwarepakketjes die erg goed zijn in het totaal onzichtbaar laten opereren van malware. Zelfs de grootste specialist kan soms moeite hebben om de schadelijke software dan te vinden.

Lees meer over rootkits. Adware is software die ongevraagd advertenties vertoont op uw computer, doorgaans in uw browservenster of in de vorm van pop-ups. Ook adware kan ongeoorloofd gegevens via uw internetverbinding verzenden naar derden. Backdoor is de Engelse vertaling van achterdeur. Een backdoor kan op uw computer verbindingen maken met internet om langs die ongemerkte weg malware binnen te halen. Keylogger is malware dat ongemerkt op uw computer terecht komt en al uw toetsaanslagen bijhoudt en van tijd tot tijd via internet verzendt naar zijn opdrachtgever. Binnen al uw toetsaanslagen zitten dan dus ook uw wachtwoorden.

Ik heb spoelwormen Thuisarts

Lees meer over het computervirus. Scan uw pc online op virussen! Worm is anders dan een virus, want het kan zichzelf verspreiden zonder dat het afhankelijk is (zoals een virus) van een ander programma of bestand. Een worm probeert meestal een 'achterdeurtje' in uw computer te openen (backdoor) zodat anderen ongeoorloofd via internet toegang tot uw computer krijgen om hun kwaadaardige werk te doen, bijvoorbeeld uw computer misbruiken om grote hoeveelheden spam te verzenden. Trojan horse is de Engelse benaming voor wat we ook vaak een Trojaans paard noemen. Een trojan krijgt u meestal 'cadeau' via een gratis programmaatje dat u download, bijvoorbeeld een spelletje. Zodra u dit 'gratis leuke programmaatje' installeert, shampoo installeert u ongemerkt ook het Trojaanse paard. Meestal is het doel van een trojan u gegevens te ontfutselen, zoals uw creditcardnummer of uw wachtwoorden. Soms haalt de trojan zelfstandig en vaak ongemerkt nog veel meer schadelijke software binnen via internet, zoals wormen.

soorten wormen

Wormen bij mensen: wormen in ontlasting symptomen

6, controleer sowieso regelmatig, maar in ieder geval na transacties de afschriften van uw creditcard. Neem bij twijfel onmiddellijk contact op met uw bank en/of creditcard-maatschappij. Ook als de bovenstaande klachten zich (nog) niet (allemaal) voordoen, is de kans zeer groot dat malware zich al op de computer heeft geïnstalleerd als u nog geen beveiligingssoftware op uw computer heeft staan. Malware is een verkoudheid afkorting van de woorden malicious en software, ofwel een verzamelnaam voor kwaadaardige software zoals spyware, adware, trojans en virussen. Scan uw pc online op malware! Virus is een op zichzelf staand programmaatje dat via internet verspreid kan worden, bijvoorbeeld geïnfecteerde word-documenten. Een virus heeft altijd een ander programma of ander soort bestand nodig om zich te kunnen verspreiden. Het programmaatje heeft kwaadaardige bedoelingen, bijvoorbeeld het onklaar maken van de harde schijf of uw documenten en programma's.

Open nooit bijlagen die u niet vertrouwt! 4, wees voorzichtig bij veilingsites. Bestudeer de regels, procedures en betalingsmethoden voordat u een bod uitbrengt. Wees op uw hoede voor aanbieders van unieke of zeldzame artikelen tegen lage bedragen. Ook op internet geldt 'niets voor niets'. Lijkt iets wel virus voor niets, wees dan extra voorzichtig! 5, print altijd uw online aankoop-bevestiging. Zo heeft u iets achter de hand om de aankoop aan te tonen.

Wormen : wat zijn dat precies?

Mijn computer is besmet. Bekende klachten van ernstig geïnfecteerde computers zijn: er verschijnen voortdurend ongevraagde (vaak pornografische) advertenties de startpagina van de internetbrowser wordt steeds gewijzigd er is ongevraagd een zoekbalk in de internetbrowser verschenen er verschijnen nieuwe icoontjes op het bureaublad de computer werkt en reageert traag. Winkel veilig online, online winkelen is ingeburgerd. Enkele veiligheidstips voor online winkelen én betalen: 1, gebruik uw gezonde verstand. Niet alles op internet is veilig! 2, winkel vooral bij bekende (en dus betrouwbare) bedrijven. Lees bij bekende en onbekende bedrijven altijd de privacy-voorwaarden en voorwaarden voor retournering, terugbetaling, garantie, verzending etc. 3, wees op uw hoede bij e-mails die vragen naar persoonlijke informatie en financiële gegevens. U heeft meestal te doen met.

Soorten wormen
Rated 4/5 based on 509 reviews